Виши суд у Панчеву
Ćirilica / Latinica
Početak / Izveštaji i statistika
IZVEŠTAJI I STATISTIKA

Pisarnica sastavlja redovne i povremene izveštaje o radu odeljenja i službi, odnosno mesečne, tromesečne, šestomesečne i godišnje izveštaje o radu suda, odeljenja i pojedinih sudija. U skladu sa sudskim poslovnikom, pri Višem sudu u Pančevu, pisarnica sastavlja redovne i povremene izveštaje o radu odeljenja i službi, odnosno mesečne, tromesečne, šestomesečne i godišnje izveštaje o radu suda, odeljenja i pojedinih sudija, a koji su potrebni sudskoj upravi i pri tom se isti dostavljaju Ministarstvu pravde i Vrhovnom kasacionom sudu Srbije.

Prilikom obračuna rezultata rada suda, svakom sudiji se uzima u obzir kada je zaista radio u toku izveštajnog perioda bez bolovanja, odsustva i slično, kao i oblik i kvalitet rada u skladu sa merilima za ocenu minimuma uspešnosti u vršenju sudijske funkcije.

Pri izradi izveštaja o broju predmeta prema godinama, predmeti se razvrstavaju po godini kada su prvi put primljeni u sud, bez obzira na kasnije promene broja, a ažurnost suda, odeljenja ili sudije, izračunava se tako što se broj nerešenih predmeta podeli sa prosečnim mesečnim prilivom

 

verzija za štampu pošalji stranu